skip to Main Content

Kennismaken met .. Alfio Esposito

Even voorstellen

  • Alfio Esposito
  • 45 jaar
  • Den Haag (geboren en getogen)
  • Studie: Wiskunde

“Na mijn afstuderen in 1998 ben ik de IT ingerold, zoals velen in die tijd”

Hoe ben je bij SolutionWise terecht gekomen?

Na mijn afstuderen werkte ik als consultant bij een andere organisatie. Daar ben ik begonnen als applicatiebeheerder, waarna ik ben doorgestroomd naar een functie als SAP consultant. In 2017 ben ik min of meer per ongeluk met OutSystems in aanraking gekomen via mijn toenmalige werkgever. Daar was een SAP maatwerksysteem en dat wilden ze vervangen door een OutSystems applicatie. Het maatwerk van SAP beheren, was veel te duur. Bovendien heb je hier mensen met specifieke technische skills voor nodig. Ik was onderdeel van het devops-team. Aan de ene kant beheerde ik het SAP landschap en daarnaast werkte ik aan het OutSystems project. Toen de organisatie werd verkocht aan een grotere partij, zijn we als team om ons heen gaan kijken. We zijn in contact gekomen met SolutionWise via een relatiemanager, die we kenden vanuit de laatste opdracht. Zo zijn onder andere Dennis de Jager, Peter Vermeulen, Roald Huijsdens en ik in gesprek geraakt met Wilfred Noppers en Gijs in ’t Veld, medeoprichters van Motion10 waar SolutionWise een onderdeel van is.

Waarom SolutionWise?

Ik was op zoek naar mogelijkheden om zowel vakinhoudelijk als technisch te groeien, en wilde graag de nieuwste technologieën structureel kunnen toepassen in mijn werk. Deze mogelijkheden zijn er binnen SolutionWise. Daarnaast heeft de organisatie een open cultuur. Ik heb niet specifiek op een functie gesolliciteerd. Ik heb twee kennismakingsgesprekken gehad, waarin ik heb verteld wat mijn skills zijn en vooral: wie ik ben. Direct na mijn tweede gesprek ben ik bij de vrijdagmiddagborrel blijven hangen. Dit bevestigde het gevoel dat ik graag met ‘deze mensen’ wilde werken. Op basis hiervan ben ik als Technisch Consultant aan de slag gegaan binnen de unit ‘OutSystems’ (nu SolutionWise). Ik kwam op 1 januari 2019 in dienst en mocht het kerstfeest van december 2018 al bijwonen. Dat vond ik erg bijzonder!

Wat zijn de leuke dingen die je bij SolutionWise hebt gedaan?

Inmiddels ben ik 2 jaar actief binnen SolutionWise. Ik heb een aantal hele leuke projecten mogen doen. Bijvoorbeeld het bouwen van een portal voor een klant uit de logistieke wereld, waarmee hun klanten zich kunnen voor-aanmelden, compleet met integratie in een back-end systeem. Bij een andere klant vervang ik nu hun maatwerk ERP systeem door middel van losse OutSystems applicaties. Deze klant is nieuw in de wereld van OutSystems. Hierbij is het ook mijn taak om de eigen medewerkers wegwijs te maken binnen OutSystems. SolutionWise zorgt er voor dat je je continu ontwikkelt door middel van een individueel studiebudget (zowel in tijd als in geld) in combinatie met goed georganiseerde kennissessies. Daarnaast heb ik bij de eerste editie van het Young Professional programma waarin low code applicatieontwikkeling werd meegenomen, het OutSystems gedeelte voor mijn rekening genomen. Dit vond ik wel stoer om te doen, omdat het een zekere vorm van vertrouwen uitspreekt als je een trainersfunctie als deze krijgt.

Bijscholingsprogramma OutSystems voor .Net ontwikkelaars

Wil jij net als Alfio jouw IT-kennis en ervaring upgraden naar de volgende evolutie in softwareontwikkeling? Klik hieronder voor de vacature voor het ‘Bijscholingsprogramma OutSystems voor .Net ontwikkelaars’. Tijdens dit programma wordt je omgeschoold tot OutSystems-ontwikkelaar. Hierna kan jij voor onze klanten vooruitstrevende applicaties bouwen. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Je gaat namelijk deel uitmaken van SolutionWise.

Klik hier voor meer informatie
Back To Top