skip to Main Content

Blog: De verschillende projectrollen van Sofie

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en hoe zij groeien, laten wij een echt beeld zien van hoe het is als je bij ons werkt. Sofie Tielbeke woont in Den Haag en is Consultant op OutSystems technologie bij SolutionWise – part of Motion10. Zij vertelt over de persoonlijke en professionele groei die zij ervaart en hoe Motion10 dit faciliteert.

Waarom Motion10? 
Ik ben echt een gevoelsmens. Soms kun je niet precies uitleggen wat het is, maar het moet goed voelen en dit ervoer ik al tijdens de kennismakingsprocedure voordat ik bij Motion10 werkte. Tijdens de gesprekken voelde ik me gehoord en begrepen en ik kon duidelijk aangeven wat ik zocht en wat ik belangrijk vond.
Daarnaast sprak de werkwijze binnen SolutionWise mij erg aan. Met het gebruik van OutSystems technologie combineert SolutionWise mens, organisatie en techniek op het gebied van low code. We zijn vaak betrokken bij het voortraject, waarbij wij de klant helpen door te inspireren en samen kennis op te doen. Bij de klant werken we vaak niet alleen samen met ons eigen team, maar ook met bijvoorbeeld Change Consultants en een Projectmanager. Deze werkwijze levert echte meerwaarde. Wat je aan het bouwen bent wordt op deze manier daadwerkelijk ook geïmplementeerd en gebruikt. 

Toen ik in dienst kwam hoorde ik over de optie om remote te werken vanuit het buitenland. Aangezien ik veel gereisd heb sprak de mogelijkheid om een aantal weken per jaar in het buitenland te werken mij zeker aan. We bekijken momenteel de mogelijkheid of ik binnenkort naar Mexico kan om daar te werken én te reizen! Natuurlijk zijn er wat uitdagingen met het tijdsverschil én moeten de projecten en klanten voor wie ik werk het toelaten, maar er wordt goed met mij meegedacht vanuit Motion10 om dit mogelijk te maken.

Groeien binnen Motion10
Veel afwisseling en verschillende dingen doen vind ik heel leuk in mijn baan. Ik wil niet alleen op projecten zitten waar ik uitsluitend development werk uitvoer. In de eerste gesprekken vóór mijn start bij Motion10 gaf ik aan dat ik ook graag verschillende rollen op me wou nemen binnen projecten. Vervolgens werd ik bij het eerste project ingezet op een duo-rol als Scrum Master en developer. Hoe tof!

De missie van Motion10, De Cirkel van Groei, heeft voor mij teweeg gebracht dat ik niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak gegroeid ben. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om meerdere certificaten te halen, zoals die van change management en het Tech Lead certificaat van Outsystems. Twee verschillende certificaten die mijn rol versterken en voor nog meer voldoening zorgen. Daarnaast heb ik een persoonlijk coaching traject gevolgd in het kader van omgaan met stress, wat mij op persoonlijk vlak erg heeft geholpen.

Leukste herinnering op de werkvloer
Het leukste binnen Motion10 vind ik de work-friendships die ik opgebouwd heb. Tot nu toe heb ik een hele goede samenwerking met iedereen. Het hele team staat altijd voor je klaar, ook als ze op een ander project zitten, ze maken altijd tijd voor je vrij. Het is gaaf om te zien dat de meer Junior Consultants zo goed begeleid worden door de Seniors van ons team.  

Ik ben heel blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb. Elke dag maak ik weer leuke dingen mee in m’n werk en zelfs tijdens tegenslagen wordt er naar me geluisterd en krijg ik de hulp die nodig is. Kortom: de juiste keuze! 

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons. De werksfeer die wij met elkaar ervaren is dan ook iets waar wij veel waarde aan hechten. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat als we ervoor zorgen dat onze mensen kunnen blijven groeien en ontwikkelen, onze klanten ook groeien. Lees hier meer over de missie van Motion10!   

Heeft het verhaal van Sofie jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op en ontdek wat jouw mogelijkheden kunnen zijn binnen onze organisatie!

 

 

Back To Top