skip to Main Content

Blog: Van deelnemer in Young Professionals programma naar Medior Consultant

Motion10 zit vol interessante verhalen en inzichten. Door de persoon achter de functietitel aan het woord te laten over hun keuze voor wat ze doen en hoe zij groeien, laten wij een echt beeld zien van hoe het is om bij Motion10 te werken.
Teun de Jong is 28 jaar, woont in Oude-Tonge en is Consultant op OutSystems-technologie bij SolutionWise – part of Motion10. Na zijn eerste aanraking met Motion10 bij een HBO-I beurs, was hij deel van ons Young Professionals programma ‘MotionTalent’. Hij vertelt over zijn ervaringen en hoe Motion10 zijn groei tot Medior Consultant faciliteerde.


De eerste ontmoeting

Ik kwam Motion10 voor het eerst tegen op de HBO-I beurs, tijdens mijn Business IT & Management studie. Met een eigen stand zochten zij geschikte kandidaten voor hun Student Community en het Young Professionals programma, MotionTalent. Na een goed gesprek op de beurs heb ik mij aangemeld voor de Student Community. Dit hield in dat ik uitgenodigd werd voor de Motion10-teamavonden en op de hoogte werd gehouden van het laatste nieuws en evenementen die georganiseerd werden.
Toentertijd was ik net begonnen met mijn studie en de Student Community was een uitstekende manier om contact te onderhouden met een organisatie die mij interessant leek. Bij één van deze teamavonden werd een demo over het low code platform van OutSystems gegeven. Tijdens mijn opleiding had ik al kennis gemaakt met low code en toen ik OutSystems voorbij zag komen sprak het mij meteen aan. 

Er was een afstudeerstage bij het Modern Work & Security-team van Motion10. Ik begon hier met een onderzoek over kennisdeling binnen de organisatie en merkte dat ik steeds meer interesse kreeg voor werken met low code. Toen er een Young Professionals programma werd opgestart voor OutSystems Consultants bij SolutionWise – toen een nieuwere unit binnen Motion10 – was mijn keuze snel gemaakt en kon ik direct na mijn stage aansluiten.

Waarom koos jij voor Motion10?
Vóór mijn start bij Motion10 ben ik bij meerdere organisaties gaan kijken. Het Young Professionals programma van Motion10, MotionTalent, sloot het beste bij mijn wensen aan. De goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, goede pensioenregeling en de vrijheid van hybride werken waren hier onderdeel van. Ik vond het ook belangrijk dat ik al een band had opgebouwd met Motion10. Omdat groei hier centraal staat, is er na het Young Professionals programma ook een mooi groeipad binnen de organisatie.

Welke ontwikkeling heb je doorgemaakt?
In 2019 ben ik met het Young Professionals programma gestart. Ik heb eerst een interne opdracht gedaan. Ten tijde van Covid-19 kreeg ik de vraag of ik een werkplekken-applicatie wilde bouwen, waarmee goed bijgehouden kan worden welke collega’s op welke dagen naar kantoor komen. Collega’s kunnen ook via de app een parkeerplek en de verzorgde lunch op kantoor reserveren. Heel gaaf, want dit maakte het organiseren van werken op kantoor efficiënter en veiliger tijdens de periode van beperkte kantoorbezetting én deze app wordt nog steeds dagelijks gebuikt door alle collega’s!
Na een jaar ervaring op te hebben gedaan kreeg ik de kans om zelf trainingen te geven aan een nieuwe groep Young Professionals. Dit was voor mij een kans om verder te ontwikkelen, door dingen die ik inmiddels onder de knie had aan anderen te mogen leren.
Ik ben inmiddels doorgegroeid tot Medior Consultant en werk nog steeds met veel plezier bij Motion10. 

Wat is je leukste herinnering tot nu toe?
Eén van de leukste momenten was het MotionTalent-weekend tijdens het Young Professionals-programma. Samen met mijn mede-Young Professionals zijn we naar Luxemburg gegaan, waar allerlei leuke teambuilding activiteiten waren gepland. We waren helemaal kapot toen we terugkwamen maar na dat weekend kenden wij elkaar door en door. Het was meteen een leuke start van je carrière! 


Het Young Professionals-programma van Motion10, MotionTalent, is een ontwikkeltraject van één jaar, speciaal voor net afgestudeerde HBO’ers en Academici. Deelnemers worden volledig klaargestoomd tot volwaardige IT-Consultants en gaan, net zoals Teun, meteen aan de slag met gave interne en externe klussen.
Ben jij geïnteresseerd in het MotionTalent programma en wat het allemaal nog meer inhoudt? Kijk hier voor meer informatie en de vacatures die in 2023 beschikbaar worden!

 

Back To Top