skip to Main Content

De opkomst van low code zal u niet ontgaan zijn. Low code platformen zijn de toekomst van applicatieontwikkeling. Gartner, een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau in de IT-sector voorspelt dat in het jaar 2024 al 65% van alle applicatieontwikkeling met low code zal plaatsvinden.

Steeds meer organisaties beseffen dat low code de oplossing biedt voor veel business- en IT-uitdagingen. Het aanbod van low code platformen is zeer divers: er zijn op dit moment meer dan 100 verschillende platformen wereldwijd, elk met een eigen aanpak en specifiek gebruiksdoel. Zo zijn er platformen die gericht zijn op het bouwen van applicaties op een specifiek ecosysteem van een leverancier, denk hierbij bijvoorbeeld aan Microsoft en SalesForce. Daarnaast zijn er ook onafhankelijke platformen die geschikt zijn voor alle doeleinden. Dit soort platformen vormt een katalysator voor het ontwikkelen en beheren van elk type applicatie dat kan bijdragen aan de digitale transformatie en het succes van uw organisatie. Het OutSystems Platform is zo’n platform. Dit is al jarenlang het meest volwassen en complete low code platform dat elke fase van applicatieontwikkeling en -levering sterk vereenvoudigt.

Maar het gaat niet alleen om technologie. De mensen en processen binnen uw organisatie zullen, tezamen met deze krachtige technologie, uw digitale transformatie vormgeven en uw succes bepalen. De integratie van mens, organisatie en techniek is essentieel en vormt de motor voor uw toekomstige prestaties op het gebied van low code. Daarom is het belangrijk dat u, naast de keuze van het juiste platform, ook voor de juiste partner en aanpak kiest.

Wat kan low code voor u betekenen?

Veel organisaties hebben low code applicatieontwikkeling omarmd om hun digitale innovatie en transformatie te versnellen. Zij zetten low code in om legacy applicaties te vervangen, processen te optimaliseren en om de manier van zaken doen met hun ketenpartners en klanten naar een nieuwe dimensie te tillen.

Legacy

Legacy

Veel organisaties willen innoveren maar lopen tegen uitdagingen aan om de benodigde tijd en resources vrij te maken of in te huren.  Veel van uw IT-uitgaven gaan mogelijk op aan ‘Keeping the Lights On’-activiteiten.

Bekijk meer

De vraag naar nieuwe toepassingen en wijzigingen op bestaande functionaliteit neemt snel toe, maar de IT-capaciteit om die ontwikkeldiensten te leveren, groeit veel minder snel. Het gevolg is een lange time-to-market, waardoor u als organisatie niet snel en flexibel kunt inspelen op veranderende marktomstandigheden en vertraging oploopt in uw digitale innovatie en transformatie. OutSystems stelt uw organisatie in staat om uw legacy uit te faseren maar ook om snel en flexibel in te spelen op de continue vraag naar nieuwe toepassingen. U kunt bijvoorbeeld denken aan scenario’s waarin u uw oude SharePoint, Access en schaduw-IT applicaties vervangt. Ook kan u denken aan transitietrajecten, waarin u uw verouderde mainframe en/of ERP software, met vaak relatief veel maatwerk, geleidelijk aanpakt en tegelijkertijd nieuwe Enterprise waardige web- en mobiele applicaties ontwikkelt.

Operational Excellence

Operational Excellence

Organisaties investeren in Operational Excellence, automatisering, standaardisering en Lean Six Sigma om zo niet-essentiële zaken en verspillingen te beperken.

Bekijk meer

Toch zien we in de praktijk dat er in kritieke bedrijfsprocessen nog relatief veel gebruik wordt gemaakt van papier. Ook zien we het gebruik van verouderde user interfases die vaak weinig intuïtief zijn, inconsistent zijn, relatief veel irrelevante data en functionaliteit bevatten, niet ondersteunend zijn aan het gebruiksdoel en tot slot niet flexibel zijn. We zien relatief ook nog veel processen, waarin nog niet of nauwelijks data wordt verzameld. Data die essentieel is om te beoordelen hoe u presteert, om uw doelgroep beter te leren begrijpen, om uw besluitvormingsprocessen te optimaliseren en om te anticiperen op de toekomst. OutSystems stelt uw organisatie in staat om een volgende stap te zetten in uw streven naar Operational Excellence.

Customer Intimacy

Customer Intimacy

Een goede klantenrelatie is van cruciaal belang om te overleven in een gedigitaliseerde wereld. De customer experience die u uw klanten biedt, vormt uw onderscheidend vermogen.

Bekijk meer

Uw klant verwacht een digitale klantervaring die overal en altijd consistent is. Alles moet op elk moment via elk platform en medium binnen handbereik zijn. OutSystems stelt uw organisatie in staat om zo’n omnichannel klantervaring te leveren zonder vele gespecialiseerde en dure ontwikkelingsteams nodig te hebben.

Uw klantreis, onze aanpak

Inspiratie

Inspiratie & kennis opdoen

Deze eerste fase staat in het teken van kennis en inspiratie opdoen. Wij voorzien u van de juiste content en inspireren u op het gebied van low code en onze unieke aanpak. Samen denken wij na over de vraag wat het OutSystems Platform voor uw organisatie kan betekenen. Wij behandelen strategische vraagstukken en demonstreren de kracht van low code, bijvoorbeeld in de vorm van een Proof of Concept.

Ontdek meer over inspiratie

Basis op Orde

Basis op orde

Een bedrijf moet op een sterk fundament worden gebouwd om succesvol te zijn. Hetzelfde geldt voor low code. Het gaat niet alleen om technologie. Het zijn de mensen, processen en technologie samen die uw digitale transformatie zullen aansturen en uw succes zullen bepalen. In deze fase leggen we samen het fundament om succesvol moderne Business Applicaties te ontwikkelen en te beheren.

Ontdek meer over de Basis op Orde

Route naar succes

Route naar Succes

Na afronding van de Basis op Orde hebben we het fundament gelegd om onze doelstellingen succesvol te bereiken. Tijdens deze fase wordt het platform geconfigureerd, het beheer ingeregeld en het veranderplan voor uw organisatie in werking gesteld. Daarnaast starten we met de realisatie van de items op uw roadmap. Dit alles met een blijvende aandacht voor governance, compliance, security, architectuur en de verandering in uw organisatie.

Ontdek meer over de Route naar Succes

Operational Excellence

Operational Excellence

We zijn aangekomen in een iteratief proces van continue verbetering waarin we Operational Excellence nastreven. De sleutel voor succes ligt hier in het benutten van al uw menselijk kapitaal, het systematisch focussen op klantwaarde, het stap voor stap beperken van verspillingen in werkprocessen en het slim gebruik te maken van technologische innovatie. Daarnaast kunnen we een strategisch partnership aangaan, inclusief een Managed Services relatie. Op deze manier haalt u maximaal rendement uit uw investering op het OutSystems Platform. U volgt hiermee een aanpak die de digitalisering en digitale transformatie binnen uw organisatie zal blijven aandrijven met behoud van eigen regie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat low code voor uw organisatie kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd in onze aanpak? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar om u te inspireren, te adviseren en te ondersteunen bij uw digitale innovatie.

Back To Top